28 Septembra, 2022

Prijava

Android 13 donosi velike promjene i poboljšane gameing performanse

Najnovija verzija Androida se približava, a sa sobom donosi neke zanimljive funkcije, kako za korisnike tako i za developere.

Jedno od najvećih poboljšanja, koje stižu u novoj verziji platforme, jeste Framerate Intervention. Funkcija omogućava da se pokrenu komandne instrukcije u operativnom sistemu koje će forsirati frejmrejt.

Ovo će biti od velikog značaja kada su u pitanju igre. Iako kod nekih igara viši FPS može da dovede do toga da gameplay izgleda fluidnije, kod nekih igara je potrebno da se framerate smanji kako bi funkcionisale na odgovarajućem nivou.

Još jedna funkcija, koja je također usmjerena na gameing, jeste mogućnost da se odrede Android GameManager API stanja. To uključuje stanje, kao što je GAME_LOADING, koje informiše operativni sistem da se igra učitava. To znači da će se procesor fokusirati na to da informacije o igri usmjeri ka memoriji, kako bi se obezbijedilo brže učitavanje.

Dodatna poboljšanja za gameing će omogućiti i Programmable Shaders. Android Gaming Shading Language je dizajniran za ovaj operativni sistem, a šejderi su tu kako bi omogućili bolji i realističniji prikaz vode, zamagljenja, preciznije detalje drveta i dubine 2D tekstura.

Android 13 stiže i sa brojnim drugim poboljšanjima, od kojih su neka usmjerena na sigurnost i sprečavanje pojavljivanja malwarea, onemogućivanje novih Wi-Fi konekcija za poslovanja i drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti