20 Aprila, 2024

Prijava

Blagoslovljena svojim darom

Pussycat Dolls su prilično slobodne na pozornici. Mi radimo show uživo i publika nas prati. Želimo ostvariti vezu sa publikom i napraviti dobro raspoloženje

Razgovarao : Tarik Kapetanović

Nicole Scherzinger je odrasla u strogoj katoličkoj porodici koja je vodila računa o oblačenju i ponašanju mlade Nicole. U periodu odrastanja njen ormar nije bio popunjen izazovnom garderobom. Danas je Nicole vokalistica popularne grupe Pussycat Dolls. Tokom audicije za vokalisticu grupe Nicole se pojavila u strogo odabranoj pristojnoj odjeći zakopčana do grla.  Članovi žirija su je željeli vratiti s pozornice zbog njenog konzervativnog izgleda. Sve se promijenilo kada je Nicole zapjevala. Danas su članovi Nicoline porodice ponosni na svoju kćer koju često mogu vidjeti u provokativnom i sexy imageu. Shvatili su da je Nicole zadovoljna i ponosna na samu sebe u trenucima kada spoji svoj fantastičan izgled i glas. Čak su i najglasniji protivnici sexy nastupa popustili nakon Nicolinog izvanrednih performansa. Među njima je bio i njen djed čija je dužnost i posao svećenika usko vezana za Nicolino odrastanje

Na turneji ste sa Britney Spears s kojom nastupate na turneji odakle ideja za povezivanje ?

Brtney ima puno obožavatelja, naš bend ima puno obožavatelja, shvatili smo da bi bilo dobro da se izvođači spoje. Nakon našeg spajanja uvidjeli smo da smo napravili najveću turneju ove godine. Za nas je ova turneja izuzetno iskustvo a znamo da je i Britney izuzetno zadovoljna.

Može li se znati ko je koga kontaktirao ?

Iskreno ne znam, ali ako bih izmišljala stvari onda bih vam sigurno rekla da su menadžeri Britney Spears kontaktirali nas.

Da li ste napravili značajne promjene od perioda kada su Pussycat Dolls bile plesna grupa pa sve do vremena kada ste postali i pjevačka grupa ?

Naravno, mogli bi razgovarati o različitostima. Primarni koncept naše grupe je startao prije nekih petnaestak godina. Tada smo bili plesna grupa koja je nastupala po underground klubovima. Bile smo pratnja poznatim ličnostima uz čije smo numere plesale. Danas smo grupa koja snima svoje materijale. Moram istaći da i danas izvodimo svoje plesne tačke u Las Vegasu. Kada smo počele snimati muziku shvatile smo da imamo i vlastiti pop fenomen. Osnovna pokretačka snaga nam je muzika uz koju smo nekada samo plesale. Možda sam i ja doprinijela preobraženju grupe jer su u periodu mog angažmana Pussycat Dolls postale i pjevačka grupa.

Da li nekada plešete sa prvom postavom Pussycat Dollsa ?

Plesala sam sa originalnom postavom grupe kada sam došla na audiciju. Sjećam se da smo tada plesali u noćnom klubu „Viper room“ čiji je vlasnik Johnny Deep. Taj ples je bio dio mog audicijskog procesa. Nakon toga više nisam plesala s prvom postavom.

Pročitao sam da slijedite striktne katoličke norme,  vaše plesne tačke su zavodljive i sexy, šta vaši roditelji misle o tome?

Kada sam započinjala karijeru moja se majka nije slagala sa ponašanjem na sceni. Nije joj se sviđalo ni ime benda „Pussycat Dolls“.  Nikada se nije pomirila s tim nazivom. I danas želi da promijenimo ime banda u kratko „The Dolls“.  Ipak moram istaći da je moja porodica nevjerovatna. Moj djed je svećenik ali podržava grupu i vjeruje u nas. Kao što sam već rekla u samoj suštini je muzika koja je izvanredna. Plešemo i stvaramo kvalitetnu pop muziku. Daleko smo od stereotipa koji se vezuju za istorijat „The Dollsa“. Postigle smo svoj cilj i stvorile smo radikalnu pop grupu koja izvodi dobru pop muziku.

Možemo li govoriti samo o popu ili je to više neki hibrid popa i R & B pa čak i hip hopa ?

U osnovi smo pop grupa, ali svakako miksamo i drugu i drugačiju muziku. Svakako smo podložni uticajima R & B dok smo na posljednjem albumu pokazali da možemo izvoditi i alternativnu muziku.

Sa pjesmom „Jai Ho“ koja je ujedno i muzička numera za film Slumdog Millionare ste napravili i remix ?

Nakon sastanka sa autorima teksta odlučili smo da napravimo nekoliko odvojenih melodija koje smo objedinili sa pjesmom. Napravili smo izmjenu u jeziku. Željeli smo pjevati na engleskom kako ne bi kvarili original koji ima svoju snagu. Za mene je bila velika čast izvesti numeru poput „Jai Ho“ kao i raditi sa A. R. Rehmanom.

Da li obožavatelji benda Pussycat Dolls mogu očekivati novosti na pozornici ?

Pussycat Dolls su prilično slobodne na pozornici. Mi radimo show uživo i publika nas prati. Želimo ostvariti vezu sa publikom i napraviti dobro raspoloženje. Ponekad je teško pjevati i plesati u isto vrijeme. Nastupi oduzimaju puno energije. Dok mi plešemo publika ne može sjediti. Nije nas briga ko ste i koliko imate godina i vi jednostavno morate zaplesati.

Da li je lakše izvoditi balade ili brze pop numere ?

Volim balade jer pripadam staroj školi pjevanja. Ipak sa izuzetnom strašću izvodim i druge numere jer volim pjevati. To je dio mog posla koji se dopada meni a na svu sreću i mojim obožavateljima koji me prate.

Kako izgleda putovanje sa grupom djevojaka poput „Pussycat Dolls“ ?

Ludo i nezaboravno! Svi su super i ponašamo se po principu sestrinstva. Na putu smo u različitim periodima skoro pet godina. Nekada mislim da smo blagoslovljene svojim darom. Upravo taj dar nam je omogućio i snimanje novog albuma čija se muzika širi brzinom svjetlosti. Mi možemo putovati znatno sporije ali stignemo u Evropu pa čak  i do Australije.

Da li nekada preuzimate dio imagea od neke zvijezde ii treba li na pozornici biti samouvjeren?

Ja lično imam svog uzora, njeno ime je Tina Turner. Pokušavam preuzeti neke stvari od Micka Jaggera, posebno njegov način komunikacije s publikom kao i same poze na pozornici. Oduševljava me stav Tine Turner, od nje pokušavam ukrasti što više. Samouvjerena sam jer sam na čelu grupe i znam da moja greška može biti kobna za sve djevojke koje su iza mene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: